Leer onderhoud

Hoe blijft mijn leren tas mooi?

Het onderhouden van jouw leren tas is net zo belangrijk als het verzorgen van je eigen huid. Leer is een prachtig sterk natuurproduct, maar kan naarmate de tijd droger worden. Het onderhouden van leer met de juiste producten is dan ook van belang om jouw tas zo lang mogelijk mooi te houden. Zo heb jij jarenlang plezier van jouw leren tas!

Alle tips & tricks weten over leer? Lees hieronder verder.

Onderhoudsproducten

Is jouw leren tas toe aan een oppepper, maar vraag je je af welke onderhoudsproducten geschikt zijn? Bij SoDutch gebruiken we voor onze tassen twee soorten leer, namelijk Raider en Raider-oragon. Beide soorten zijn gevoed met wax en olie. Dit zorgt voor een natuurlijke bescherming van het leer. Het verschil tussen de twee soorten is, dat Raider-oragon nog een keer na geschuurd is, waardoor er een drogere robuuste uitstraling ontstaat.

Voor de SoDutch tassen geldt: de kleuren zwart, cognac en groen zijn van Raider leer en de overige kleuren in onze collectie zijn van Raider-oragon.

Onze zes gouden tips:

  1. Het is altijd aan te raden om je tas vooraf goed in te spuiten met een vuil- en waterafstotende spuitbus. Hierdoor komt er een extra beschermlaag over je tas en zal er minder snel vuil in het leer trekken.
  2. Raider leer: Gebruik een transparante wax, hiermee kun je het leer weer vrijwel in de oorspronkelijke staat terugkrijgen.
  3. Raider-Oragon leer: Neem de tas alleen af met een licht vochtige doek. Gebruik bij dit leer geen transparante wax.
  4. Agressieve reinigers en teveel water worden afgeraden. Dit kan verkleuring of vlekken veroorzaken.
  5. Wist je dat je met je vinger kleine krasjes en beschadigingen grotendeels kunt wegpoetsen?
  6. Én wist je dat je de Raider wax-laag opnieuw kunt verhitten (bijvoorbeeld met een föhn) om de oorspronkelijke kleur weer enigszins terug te krijgen?

Twijfels? Vraag ons om advies!

Tips bij vlekken

Vlek in jouw tas? Geen paniek! Afhankelijk van het type vlek, adviseren wij om de vlek te behandelen met een leerreiniger of een saddle soap. Probeer agressieve schoonmaakmiddelen of teveel water te vermijden. Bij twijfel, neem contact met ons op!